[:ro]Rare Gathering | Unusual Basement Exhibition a ajuns la o a doua parte, acolo unde se vor pune la un loc creațiile a peste 30 de artiști, deci peste 150 de print-uri, câte 5 cu selecția fiecărui creator în parte. Organizatorii evenimentului, Marius Lupu și Melania Spătaru, ne-au povestit, printre altele, că: Ideea de Rare Gathering s-a întâmplat să se concretizeze anul trecut, printr-o primă ediție. Cel mai onest ar fi că am tot strâns idei și le-am lăsat la copt în mintea nostră, până unele s-au conectat și s-au aprins niște beculețe. Scopul e să ne întâlnim, să ne cunoaștem, să plecăm acasă cu amintiri și să se nască noi conexiuni. Mai mult decât atât, avem ocazia să susținem un proiect în care credem cu tărie, anume, Be Kind For Real.

Conceptul s-a construit pe parcurs, punând pe masă tot felul de idei, ajungând să capete forma asta. Este în continuă schimbare și se construiește întâmpinând situații de tot felul. Le rezolvi și dai de altele. Și tot așa. Ține de timpul pe care îl poți aloca, de energia de care dispui, de forța interioară și de plăcerea de a face asta. Nu câștigăm nimic din asta. Nu vrem renume. Vrem oameni. Energia lor, bunătatea lor, conexiunile astea fascinante. Magia. Despre asta e vorba. Nu ne pronunțăm dacă va exista și al 3-lea eveniment. Depinde de cum se așează lucrurile. Dar ne-am dori, îți dai seama.

Acum câțiva ani eram în Vamă cu Mel cu 2-3 prieteni și am făcut un foc mic pe seară lângă care ne-am așezat cu o sticlă de tărie. Până la 6 dimineața numărasem peste 100 de persoane care ni se alăturaseră în flux și încă eram strânși o grămadă. Chetă pentru alcool, povești etc. Melania radia, zburda efectiv. Făcea cunoștință cu fiecare, discutau, n-am văzut-o niciodată mai fericită. Era magic, pur și simplu. Toți cu același scop, să ne simțim bine, să ieșim, pentru puțin, din rutina zilnică. Cred că ne-a influențat mult această experiență.

Cred că undeva în subconștient suntem mânați și de a ne demonstra nouă, că în România se poate face treabă. Să ne curățăm puțin mintea de: n-ai nicio șansă aici. Noi credem că ai și cu cine, și cu ce, și unde. Cu multă pasiune și voință. E greu cu organizarea. Să se urnească toate cum dorești și ai nevoie. E al dracu de greu și implică multă nebunie și mult noroc, dar norocul ți-l mai faci și singur. În cazul nostru, în timp și cu multă răbdare. Ah, și o doză enormă de a visa. A petrece timp proiectându-ți, imaginându-și. Amintirile și poveștile care rămân în urmă curăță tot chinul organizării.

Vizitatorii îți pot rezerva print-ul preferat printr-o donație, iar după 13 noiembrie sunt așteptați la locația evenimentului să-l ridice. Dacă tot am pomenit de locație, să facem prezentările. Marius ne spune așa: „Manasia Hub este un hub multicultural cu bar, bucătărie, grădină, situat în centrul Bucureștiului. Înainte a fost o secție de poliție, iar subsolul unde era arestul l-au transformat în galerie de artă, unde se întâmplă expoziția. N-am ținut neapărat să se întâmple într-un subsol și anul ăsta, așa a fost sa fie. Oamenii transformă și se încropesc din ce au folosindu-se de imaginație și creativitate și iau naștere niște spații cu adevărat interesante, cu poveste.

Deci, 9-11 noiembrie, Manasia Hub, Stelea Spătarul, nr.13, București.

Acest eveniment este organizat de M&M – around us cu mult sprijin din partea echipei Manasia Hub, cărora li s-au alăturat Smart Lighting și F64 printing.
Cultartes este partener media al evenimentului.[:]

The following two tabs change content below.
Still can't tell exactly my origins because of my suspiciously ‘Chinese eyes’.