[:ro]Digital Roots? este o expoziție de artă ce poartă amprenta lui Adrian Oncu, un artist care, ca mulți alții înaintea sa a pornit în acest carusel al întrebărilor asupra problemelor zilnice inspirat tocmai din propriul cotidian. Nimic nou, ai zice. Dar mai bine lasă, uite, eu zic să-ți deschizi simțurile și mintea și poate găsim ceva, dacă nu nou, inspirativ măcar. Întrebările sunt multe și îndreptate în nenumărate zări, cu infinite răspunsuri, însă care sunt rădăcinile tuturor acestor întrebări și, mai ales, ale noastre. Am devenit, ca s-o scurtăm, niște ființe digitale?

Digital Roots ne reaminteşte cât de importantă este balanţa dintre viaţa reală şi cea virtuală, legătura dintre om şi natură.

De-a lungul istoriei, omul a cochetat cu ideea asta a vieții ca fiind un univers ireal creat de minte, că trăim într-o înșelătorie sau mai știu eu ce. Cam pe aici bate și era asta digitală care, mai mult ca oricând, îți oferă iluzia unui spațiu real ticsit de posibilități și soluții utile. Bun, nu e un protest sau mai știu eu ce chestie de genul ăsta, că tot se poartă la noi, este doar un soi de semnal care să-ți aprindă beculețele. Tehnologia nu e nici malefică și nici altceva, însă, ne poate consuma înțelesul ca ființe umane. Hai să o luăm altfel. Cum se simte dragostea online? Ei bine, plecând de aici, cum se mai explică arta sau orice act artistic într-un peisaj în care lipsește însăși esența sa? Asta ca să privim într-un ansamblu d-ăsta extrem de profund și oarecum ambiguu. Dar putem transforma tot acest peisaj amplu într-o formă personală și atunci vom descoperi un loc rece, un teritoriu în care ne împărtășim intimitățile unor străini ca apoi să ne devenim nouă străini. Ideea e, ok, plătește-ți facturile de pe telefon, caută o informație and shit, dar offline parcă ești mai om, nu ți se pare?!

Intrarea este liberă.
Locație: Str. Peneș Curcanul, Nr. 4-5, Et.1 – AZUR, între orele 21.00 – 01.00
Eveniment în cadrul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG
Organizator: artouching
Partener: CVLTARTES[:]