Nu i-am ascultat niciodată live pe cei de la Riverside, deși au mai venit la București, dar le consider muzica foarte interesantă. Și nu doar pentru că pisica mea adoarme ușor pe sonoritățile acestora, ci pentru că muzica lor este de fapt, de-a dreptul spectaculoasă!

Descrisă de presă ca fiind un grup de progressive rock cu influențe pe ici-colo de psychedelic, zic eu, catalogare care mă duce cu gândul pe la Steven Wilson pe alocuri, formația poloneză este confirmată pentru ce-a de a treia ediție a festivalului SoundArt, ce va avea loc cu pași repezi în perioada următoare, între 8-10 martie 2019 în clubul Quantic, din București.

Să ne întoarcem puțin la subiect, Riverside este un band care te impresionează extrem de plăcut și repede încă de la primele acorduri, fără prea multe prezentări. Așadar foarte pe scurt, grupul a fost fondat în 2001, la Varșovia și are la activ 7 materiale discografice, cel mai recent fiind “Wasteland” (2018), pe care îl aștept cu drag să-l aud prezentat în cadrul concertului de la București. Yeey!

La SoundArt formația ajunge într-o formula de trio, după moartea chitaristului Grudziński din 2016, componența fiind: Mariusz Duda, Piotr Kozieradzki și Michał Łapaj . De asemenea, concertul va face parte din turneul european de promovare, desigur, al ultimului album, “Wasteland Tour”. Album produs de Mystic și Inside Out Records cu nouă compoziții pe măsură, care sună foarte foarte bine.

Cât despre festivalul SoundArt, vine anul acesta cu o ofertă bogată de sonorități, cu trupe precum: Riverside, Lesoir, Planet of Zeus, Perihelion, Zammorian, Gorilla Pulp, Sunnata, Weedpecker sau Mihai Barbu Project. Mai multe detalii aici.

După cum afirmă organizatorii, evenimentul este consacrat contemporaneității, acesta girând pentru ingeniozitatea muzicii experimentale moderne ca ferment al procesului sincretic. So, be there!

Text de Andreea Sănduleasa

The following two tabs change content below.