Nu orice piatră cioplită este sculptură, nu orice sunet este muzică, nu orice linie trasă este desen. ~ANDREI BĂLAN

Nu știu dacă e vârf de sezon sau ceva în ale artei independente și contemporane, dar știu sigur că din această seară va avea loc vernisarea expoziției lui Andrei Bălan, un proiect de bază în ale artei media, instalării și sculpturii.

O căutare rapidă pe internet îmi îngăduie repede să constat că este o initiațivă artist-run, ceea ce înseamnă că se vor prezenta două proiecte. In cazul de față, unul de vizual și unul de sunet, într-un spațiu de artă non-comercial. De aici și numele de BINOM, eveniment care îi aduce împreună pe Andrei Bălan (sculptură) și Andrei Mușat (frescă), care își propun, mai mult decât la figurat, să provoace o răsturnare emoțională, o încântare și o perspectivă nouă asupra timpului pe care îl trăim.

Pentru cei care nu știu, Andrei Bălan este artist plastic, care a avut un parcurs creativ foarte complex, mai ales în ceea ce privește accentul pe care acesta l-a pus limbajului corpului uman din sculptură.Cu un stil efectiv impresionant, expoziția din această seară are ca rol, cred eu, experimentarea și dezvoltarea unui proiect de artă care regenerează ideea de reflecție, într-una din sălile de expoziții ale Palatului Parlamentului.

Galeria este deschisă până pe 28 februarie și a început astăzi de la ora 19:00, unde se vor prezenta lucrările artiștilor. Așa că dacă vrei să simți senzația unei ieșiri din altă lume pentru câteva clipe, nu ai niciun motiv să refuzi această propunere.

Event aici

Toate pozele aparțin: (c) Andrei Bălan

Text: Andreea Sănduleasa

The following two tabs change content below.