Organizatorii evenimentului Jazz in the Tram, SLJazzing sunt deja recunoscuți pentru modul aparte prin care încearcă să promoveze jazz-ul. Probabil că vă este deja cunoscut, și dacă nu, mare păcat, evenimentul petrecut pe 9 decembrie în trenul regal. Ei bine, nu despre asta este vorba până la urmă, ci despre ideea în sine, anume plasarea în spațiu și cumva în timp, a unei muzici atemporale.

Revenind cumva, Jazz in the Tram este cel mai recent eveniment ce urmează să aibă loc, de data aceasta la Timișoara. Mai exact, este o plimbare cu Tramvaiul Turistic ce străbate orașul și, dacă vreți, o încercare de aducere a unei muzici, să zicem, elitiste, în apropierea străzii, dar evident cu șarmu-i firesc. Ca să fim mai preciși și să completăm peisajul acesta, trebuie să spunem că va avea loc un concert live susținut de Sorina Rotaru Trio. Și mai interesant, dacă pot fi adăugate și mai multe elemente surprinzătoare, ei bine, Vintagecar îți vor pune la dispoziție o mână de mașini de epocă cu care te poți plimba.

Stați, stați! (asta ca să o dăm ca într-o reclamă bună) Treburile drăguțe nu se termină aicea, cei de la Homemade Restaurant & More vă pun la dispoziție un meniu prestabilit compus din starter, main dish și desert. Nu știu ce ar mai trebuie să zic, dacă ar mai trebui zis ceva ca să vă conving că este o experiență ce o să vă rămână cumva întipărită în ființă.

Evenimentul are loc sâmbătă seara, pe 23 februarie de la ora 19.00, la Muzeul de transport public Corneliu Miklosi. Mașinile de epocă vor pleca din Piața 700 și vă vor aduce la tramvai începând cu orele 17.00, 17.40 și ultima mașină 18.20, către muzeu. Biletele se pot găsi pe iaBilet, aici.