[:ro]

Lumea modernă nu mai crede în magie. E și normal. Nu mai avem vrăjitoare care să umble printre noi cu cărțile de tarot la vedere și globurile magice în desagă. În plus, nici nu mai suntem atât de… creduli, cică. Ei bine, eu zic doar că umblăm prin lume cu ochii închiși. Creierul, de vreme bună, îi cântă-n strună sufletului cântece de leagăn. Iar de aici somnul.

Pentru mine, Thy Veils reprezintă o muncă sau, mai cu seamă, inspirație de magician. Thy Veils este rodul magiei. Magie care ne înconjoară și cu care nu mai suntem capabili să ne înveșmântăm. Cu spiritul știrbit, ne învârtim printr-o lume pe care ne mândrim că o cunoaștem, cică. Fiecare audiție, fiecare născocire ce poartă cu sine magia Thy Veils îmi deschide o altă poartă. Mă pătrunde și o pătrund și ne creăm așa, reciproc, ca doi aiuriți, niște universuri. Eu îmi imaginez niște lucruri, ea, muzica, nu știu ce-și imaginează, dar o simt că respiră odată cu mine. 

“Resplendent” reprezintă o frântură muzicală din ceea ce urmează să fie “Neoradiant”. Ce urmează să fie? Un film. N-o să mă pierd în detalii, doar pentru că am impresia că aici greșim foarte mult în raport cu lumea. Pentru mulți, cuvintele de până acum pot fi doar născociri poetice, sterile și lipsite de sens. Pot fi. Și tot cei mulți așteaptă să descriu, cu date precise, în fraze clare, ceea ce se întâmplă cu “Resplendent”. N-am s-o fac și cred că e deja clar acest lucru. Despre Thy Veils am tot vorbit și s-a tot scris, n-am să stau să explic acum ceea ce s-a mai spus. E simplu, dacă nu știi cine se ocupă de partea vizuală, cine-i în spatele sunetului sau ce suflet naște acea vocea din fundal, poți găsi foarte ușor. Eu sper să nu pierzi din magie pe drum. Ar fi păcat să devenim raționali când spiritul începe să cânte.

https://www.youtube.com/watch?v=1mIX-fluIEE[:]