Tindem adesea să credem că arta de astăzi nu cunoaște multe lucrări în care să se îmbine într-un mod atât de plăcut simplitatea, cunoașterea profundă a vieții, dar și un deplin simț al măsurii. E clar că fiecare secol își are eroii ei. Am început, așadar, ziua ascultând noua piesă, noul video Daniel Dorobanțu& Alira Mun, “O Vreme Înaltă“. Avem de-a face cu versuri de Lucian Blaga, transformate într-o formă supranaturală, dar care reflectă o impresionantă tradiție culturală.

Dacă atunci când s-a vorbit pe Cultartes de Thy Veils, s-au făcut referiri la Lumina din spatele imaginilor, în proiectul de față aceasta apare într-o formă mai evidentă, ideală. Nu încape îndoială că Daniel ne destăinuie câte puțin din frământările sufletului său în fiecare colaborare, dar, în aparență, mesajul transmis pare să nu aibă un anume început, întrucât eroul – Lumina- sosește nu se știe de unde și continuă într-o lume fictivă, după moarte. Vocea eterică a Alirei vine să armonizeze întreaga metaforă audio-vizuală, iar coregrafia realizată de Alice Mureșan te desprinde de scenariul lumesc.

Îl puteți urmări live pe Daniel Dorobanțu în următorul concert de basm și primul în Cluj-Napoca, pe 20 ianuarie. Event aici.

Versuri de Lucian Blaga
Daniel Dorobanțu – compoziție, aranjament, instrumente electronice, producție, video
Alira Mun – compoziție, voce
Alice Mureșan – coregrafie, dans
Oana Jugănaru – costumatie
Georgiana Feidi – fotografie
Attila Lukinich | DSPro – mixaj & mastering

The following two tabs change content below.
Still can't tell exactly my origins because of my suspiciously ‘Chinese eyes’.