[:ro]

După o perioadă destul de însemnată în care au intrat într-un soi de umbră creativă, Implant Pentru Refuz reapar și repătrund într-un peisaj ce se prezintă cumva mai luminat. Se lucrează la un material și se pun, destul de ordonat, bazele unei noi înfățisări a acestui proiect ce a pus un umăr, cât se poate de serios, la scena rock underground de la noi. “Între-deschis” ne prezintă o imagine mai dichisită și pare o idee bine pusă la punct, gândită în detaliu. Turneu de promovare și un nume cu rezonanță în rock-ul românesc, Adi Despot. E un sentiment plăcut să vezi că un om cu o carieră bine conturată și un personaj care cu ușurință poate fi privit ca un rockstar, încearcă să sprijine locul de unde, până la urmă, a prins și el formă. Din alăturarea asta nu putea să iasă decât ceva care să aducă un plus de calitate și să salte cumva așteptările. Deși poate fi percepută ca o colaborare cu scop de promovare și de rearanjare în ochii publicului, eu cred că în spatele ei stau lucruri mai curate și normale, cum ar fi prietenia și concepția asemănătoare asupra muzicii.

Piesa are un mesaj destul de profund împletit pe alocuri cu un fundal instrumental agresiv ce are puterea să îți transmită sau să-ți genereze o stare de spirit, lucru cel mai important, zic eu, într-o creație de orice natură.

Povestea clipului este una relativ simplă, însă nuanțele apăsătoare, dark, completează starea despre care vorbeam anterior. Cei care au lucrat la realizarea sa, indiferent de rolul lor, Cristian Văduva și Gabriel Constantin Petrescu, au reușit să pună calitate în spatele acestui fir narativ simplist, scoțându-l astfel din sfera obișnuitului.

Mai multe informații despre turneu și nu numai pe pagina de facebook Implant Pentru Refuz.

[:]