The Small Towns

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când, oprindu-mă preţ de câteva secunde din ceea ce fac, realizez că weekend-ul e pe sfârşite, nu pot să nu mă las lovită de piciorul copitaceu al depresiei. Mă gândesc că puţinul meu timp rămas neocupat ca o baie mizeră, se scurge la modul cel mai insesizabil cu putinţă printre degete, printre ce apucă şi la finalul duminicii constat tâmp că temele pentru seminarii au rămas tot nefăcute, cursurile tot necitite, creierul meu tot neodihnit.

Tot ce se mai vede de pe urma a ceea ce am făcut în weekend – o vagă urmă de curăţnie prin casă şi, dacă e să judec mai în detaliu, nişte cearcăne foarte sexy în jurul ochilor, nişte fum de ţigară în păr şi… cam atât. Ceea ce nu se vede însă, e impresia cu care am rămas după noaptea de sâmbătă.

Cum adică „da’ ce s-a întâmplat sâmbătă?”. A fost prilej de ieşeală, pentru că nişte prieteni tineri şi frumoşi au concertat la Teatru Fix. Exact! Proaspăt înfiinţata trupă ieşeană, The Small Towns (Ştefana Ganea şi Bobo Burlăcianu) a susţinut oficial primul concert. S-ar cuveni să fac o analiză obiectivă poate, cu puncte forte, puncte slabe. Păi de fapt, asta încerc, dar am o mică problemă: nu prea găsesc nereuşitele. Personal, am consonat cu piesele alese, în majoritate, piese triste, după cum la numeau cei din trupă. Cover-uri celebre, triste. Tonus sensibil şi executare reuşită (n-o numesc exemplară, ca să nu fiu acuzată de subiectivism!).

Un lucru care m-a impresionat în mod deosebit a fost faptul că s-a respectat promisiunea făcută de membrii trupei (iar asta e mare lucru), în campania de promovare a evenimentului: au promis că vor fi invitaţi-surpriză şi au fost. Seara „Micilor Oraşe” a debutat promiţător, într-o tonalitate hipersenzitivă. Gabi (leadsinger-ul trupei Glasgow) a urcat pe scenă fără trupă de astă dată şi a avut grijă ca aşa-numita „piele de găină” să fie unanim acceptată ca feeling, de către spectatori. Cu o aşa deschidere, celor de la The Small Towns nu le-ar fi stat bine, decât dacă s-ar fi ridicat la nivelul înalt al aşteptărilor. Şi au făcut-o!

Dacă mă întrebaţi pe mine, o necunoscătoare în ale muzicii, o să vă spun că seara „Micilor Oraşe” a fost una reuşită. De căutarea cusururilor să se ocupe „criticii”. Eu mă retrag pentru că după cum mă tânguiam mai devreme, temele alea, n-or să se facă singure. 

Cristina Alexandrescu

Foto via Event

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *