Am stat de vorbă cu DJ Cremă de Mâini despre muzică de fumat și futut

Am vorbit cu omul care a lansat de curând o nouă pagină de Facebook numită Muzică de Fumat și Futut. Vlad Tătaru, tipul din spatele ei, e un copywriter stabilit în capitală care ascultă muzică pe unde și cum prinde. Ca să dea o față cât de cât serioasă proiectului, Vlad i-a făcut un pic de branding, atribuindu-i atât logo, cât și un character pe care să-l ia lumea ca referință când vine vorba de muzică de fumat și futut, și anume DJ Cremă de Mâini.

Cultartes: Aveam impresia că ești din Iași, nu știu de ce!

DJ Cremă de Mâini: Am făcut facultatea în Iași și apoi m-am cărat la București.

La Iași nu prea era rost de muzica de fumat și futut, nu?

Peste tot e rost de muzică și fumat și futut!

Good point. De unde ți-a venit până la urmă ideea asta? Chiar e ce zice acolo, record label?

Ascult foarte multă muzică, în general. Iar muzica asta mi-o categorisesc în foldere de stări. Fumat și futut e unul dintre foldere. Așa că m-am gândit să bucur și alți oameni cu selecțiile mele. Nu-i record label, dar dacă aș fi avut un record label aș fi semnat toate piesele pe care le postez acolo.

Și DJ Crema de Mâini e pe bune? Ești tu, e un alter-ego? Te ocupi de DJ-eală?

E o caterincă proastă, dar amuzantă. Pun muzică de mulți ani, dar niciodată n-am avut petreceri în care să pun genul ĂSTA de muzică (ar fi cam ciudat – hai, poate ar merge într-un warmup). Nu știu dacă e vorba de un alter-ego. Pur și simplu am vrut ca pagina să aibă personalitate, așa că am creat personajul ăsta din spatele ei, care-i caterincos, dar știe muzică bună: DJ Cremă de Mâini.

Pare spontan. Și pagina la fel. Dar având și logo și tot tacâmul n-aș zice că e așa de spontan, after all!

Este spontan, dar asta nu înseamnă că nu țin la detalii. Până la urmă, orice brand, oricât ar fi el de obscur și mic, trebuie să aibă și o identitate vizuală.

Logo-ul ăla e-o țâță sau altceva?

Aia-i o țâță, dar și un disc în același timp.

E mișto. E minimal și catchy! Te ocupi și de design, să înțeleg!

Mă ocup și de design, dar logo-ul paginii l-am lăsat pe mâna unui prieten vechi și bun: Ștefan Văleanu.

Din activitatea de până acum pe pagină, ai zice ca ideea a prins?

N-am să mă cac pe mine aiurea, eram sigur că o să prindă. Sunt 360 de like-uri la momentul actual, dar numărul celor care au intrat pe pagină e undeva la 3000. Probabil sunt pudici și nu dau like la “muzică de fumat și futut”. Nu-i bai, cât timp se bucură de muzică eu sunt OK cu asta. Iar like-urile au explodat la început. Acum în continuare cresc ca număr, dar mai greu. Nu-i problemă. Sunt mai mult decât bucuros că 360 de omuleți ascultă muzica pe care o pun eu. Vor mai veni și alții.

Sugestii de muzică pe care s-o postezi primești? Vrei sa fie o comunitate în care oamenii cărora le place sa fumeze și să se futa fac schimb de muzică?

Uite cum stă treaba: eu sunt foarte pretențios în ceea ce privește muzica. Piesele pe care le pun acolo sunt în mare parte necunoscute (unele n-au nici 100 de ascultări!) și sună într-un anumit fel. Vreau să livrez muzică unică. Am primit câteva sugestii, dar nu mi-a plăcut niciuna. Ar fi totuși interesant într-o zi să provoc fanii paginii să-mi trimită ce ascultă ei, dar nu, nu m-am gândit să fac din pagina asta o comunitate de schimb de muzici. E felia mea!

Deci un site sau un blog ar cam fi inutil deocamdată, nu?

N-ar fi chiar inutil un blog sau un site. Timp să am de asta, și fac!

Te gândești să-l faci pe Cremă de Mâini ceva real, offline? Sa fie chemat la event-uri ca invitat special și să pună muzica pe-acolo?

Heh, chiar mâine am să deschid o petrecere a unor prieteni care au un proiect live de chitara + mpd. și ne-am gândit toți că ar fi drăguț un warm-up cu piese de genul. Așa că DJ Crema de Mâini bagă mâine și live. Fun fact: au lăsat băieții anunțul pe pagina evenimentului, iar eu am comentat “lol, ce nume de prost”. Mi-am luat 6 like-uri pe comentariul ăla. Sunt curios de reactia celor 6 când mă vor vedea pe mine acolo.

Ai zice că e hipstereală sau nu?

Ce întelegi tu prin hipstereală?

Muzică de care alții habar n-au! Brand very catchy!

Atunci e 200% hipstereală.

Ce crezi despre modul ăsta în care evoluează lucrurile în Social Media, de la o simplă idee, uneori spontană?

E tare și nu e tare. Apar foarte multe nimicuri, tocmai pentru că e ușor să le creezi. Ca simplu utilizator de Facebook, trebuie să știi ce să alegi ca să nu fii bombardat de căcaturi. Atunci ești safe. Ca utilizator de Facebook care livrează conținut pe o pagina, e puțin mai greu să te distingi de restul dacă vrei să ajungi să-ți faci comunitate, site și să scoți bani. Eu n-am gândit-o atât de departe. Pentru mine nu-i un efort foarte mare. Muzică oricum ascult. Acum am un loc în care să o împart cu mai multă lume. Deci pentru mine e tare. Tot universul asta social media.

That should be a quote. Mersi pentru răspunsuri și cheful de care-ai dat dovadă!

În general îmi place să scriu și să bat câmpii, deci a fost o plăcere!

Intră și tu pe pagină să vezi despre ce e vorba.

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *