The Shakespeare’s “Sonnet 7” is now a film!

Un nou video realizat de către Iustin Șurpănelu (DEOCHI) a fost lansat ieri pe platforma Vimeo. Intitulat simplu Sonnet 7, videoclipul durează aproape 3 minute și jumătate și îl are ca protagonist pe tânărul actor Victor Bitiușcă (Ludic). 

Realizatorii filmului s-au inspirat din poezia omonimă a lui William Shakespeare și au preluat de acolo ideea urmașului, a fiului care să ducă mai departe moștenirea și numele, pe care au eufemizat-o adoptând tema biblică a omului de lut. Ultimile două versuri ale poemului („So thou, thyself outgoing in thy noon,/Unlook’d on diest, unless thou get a son!”) sunt practic un îndemn al autorului; îndemn care poate fi tradus mai simplu prin sintagma „fă un copil sau vei fi trăit degeaba!”. Filmul se duce mai adânc față de ideea simplistă (deși întortocheată!) din poezie, și crează în mod primitiv, primordial, un copil din „țărână”. În loc să mimeze paternitatea întruchipând un tată obișnuit, actorul devine un fel de Prometeu tandru și mânjit de lut.

Din punctul meu de vedere, o foarte faină reinterpretare a Sonetului 7, recitat în original pe fundalul clipului.

SONNET 7 from DEOCHI on Vimeo.

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *