Silence is my soul, Music is my mask

900x900px-LL-8fb069bf_musicinmyveins

Fiecare dintre noi își trăiește viața într-un splendid ritm propriu. Așa cum n-ai putea nimici nevinovat nenumăratele fețe ale oamenilor, limitându-le la 12 tipuri de caractere (13 mai nou, din câte am înțeles că e trendy),  cum se încearcă prin pseudoștiința aia numită astrologie , la fel de nedrept ar fi să reduci termenul de ”Muzică” la fărâma din ea care-ți mișcă ție mușchiul gluteus maximus. 

Muzica este viață. Nu se rezumă la n genuri pe care vor mâncătorii de etichete să le reinventeze în fiecare zi. Muzica sparge tăcerea, dar nu neapărat și liniștea. Este punctul de contact dintre întunericul auditiv și extazul minții creative. Muzica-i mișcare… de plete, de funduri, de ochi și de coapse jucăușe, este dinamism. Viața este dinamism. S-o trăiești înseamnă s-o lași să curgă prin tine toată. Să te invadeze.

Să-ți simți inima la unison cu bătăi ritmice de tobe, scufundându-te în abisuri excavate de un saxofon, să înoți pe culoarul dintre două corzi de chitară, să mângâi clapele unui pian, să te doară și pe tine strigătul unei viori, să implori pentru încă un cântec divin la liră, să faci în ax vertical ceea ce-ai vrea să se întâmple pe orizontală dansând pe muzica din club. Așa se trăiește muzica. Exuberant, natural, dincolo de etichete tribale.

Dorința de apartenență la un grup a dus de-a lungul timpului la formarea de tabere puerile chiar și în muzică. Adevărul e că nu au niciun sens pentru mințile deschise, pentru cei ce nu se mulțumesc cu plafonarea. Eu ascult cu plăcere și jazz și dubstep și clasică și rock și hip-hop și tango și …. și ploaia și vântul printre frunze și marea și pământul și… și inimi și plămâni cu stetoscopul și… și respirația ta și sunetele corpurilor noastre care se zbat într-o nebunie amoroasă și… și ce? Nu mi-e rușine cu ceea ce ofer urechilor mele. Toate sunt forme de artă. Forme ale căror fond nu-i altceva decât pură umanitate.

Ascult muzica vieții, deci exist!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=DRZg0lkxLs0&w=560&h=315]

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *