„Scattered into Light”, noul album Sun Glitters, va fi lansat la Iași

După ”Everything could be fine”,  albumul lansat în 2011 (inclusiv pe vinil), și care i-a adus critici excelente în presa internațională, publicațiile asemănându-l inclusiv ca stil și potențial cu nume precum Balam Acab și How to Dress Well,  Victor Ferreira (SUN GLITTERS) va lansa și în Iași noul album Scattered into Light. Un album impresionant, bogat în texturi noi, rafinate, SUN GLITTERS demonstrând tendinţa sa permanentă de a experimenta, dublată de un talent unic. Iată prea multe motive să nu îl ratați şi prea puține șanse să vă reîntâlniţi, foarte curând, cu Victor Ferreira.

Show-ul live, ambientat cu vizualele ce poartă aceeaşi marcă, SUN GLITTERS, va avea loc sâmbătă, 18 octombrie, începând cu ora 22.00, la MERU, spaţiu cunoscut drept unicul hub cultural şi creativ din Iași. Warm-up-ul şi after-ul vor fi susținute de Maria Magdalena și BEAT POETRY, iar biletele pot fi achiziţionate în seara evenimentului, la preţul de 20 lei, de la intrare.

Victor Ferreira, artistul din Luxemburg cu origini portugheze care a fost plasat, în ultimii ani, în topul listei celor mai promițători producători de muzică electronică din lume, va ajunge pentru a doua oară la Iaşi, cu prilejul Romanian Tour 2014, în cadrul căruia îşi va lansa noului său album “Scattered into Light”.

7

SUN GLITTERS este un artist complex şi extrem de talentat. Pe lângă muzică, el este pasionat de arta fotografică, graphic design şi film, astfel că, în procesul de creaţie, legătura dintre muzică şi vizual fiind atât de puternică, artistul s-a aflat de multe ori în situația de a imagina sound-uri noi pornind de la imagine. Muzica este inspirată din viața sa de zi cu zi, cu gândul permanent la soarele de pe cerul Portugaliei însă, pentru artist, razele soarelui sunt ceva imaterial, fluid, viu, ele insinuîndu-se şi răsfrângându-se oriunde, făcând să vibreze atmosfera şi să strălucească nuanțele. De aici energia și profunzimea tuturor momentelor pe care le oferă publicului, a vocilor “fantomatice” și a ritmurilor denumite de presa internațională ca fiind “nepământești” .

Sound-urile SUN GLITTERS se bucură de influențele Boards of Canada, Burial sau Holy Other, dar și de nuanțele rock inspirate de My Bloody Valentine sau The Cure, el însuși menționând că nu are un stil anume care să îl definească deşi, este de acord cu ușoarele nuanțe care îl trimit în specificul genurilor dubstep, chillwave, wonky, shoegaze sau dreampop.

sun-glitters-iasi-web

Evenimentul este organizat de Brain Events, şi face parte din turneul de promovare al recentului album SUN GLITTERS, “Scattered into Light”, în România, în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Cluj.

Detalii aici. Foto via Brain Events.

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *