[:ro]Cei de la A Well Lit Room Promotion ne propun, într-o manieră foarte inspirată pentru papilele gustative mai dichisite pe genuri cu post și dark în definiții, un concert cu parfumuri subtile. Numai dacă vezi posterul eventului și parcă te duci cu gândul în nu știu ce timpuri aparte. Există un anume gust acolo, cam asta vreau să zic de fapt, iar dacă tot suntem aici, trebuie să menționez că acesta a fost creat de Daniel Boiangiu. Da, da, bravo, despre tipul de la Cardinal este vorba, omulețul ăsta mai face și treburi d-astea și îi ies foarte bine, zic eu. Bun, să revenim la ale noastre și să vedem care e șmecheria cu concertul ăsta și de ce am vrea neapărat să ajungem. 

Zwarte Poëzie este o trupă olandeză de… of, și iar treaba cu genurile, deci, de post-punk/darkwave și mai ales de restul găsiți pe Google, cu o istorioară interesantă, care se învârte în jurul lui  Edwin van der Velde. Inevitabil dăm aici și peste clasicele căutări de identitate muzicală, na, cam ca la orice band ce încearcă muzici cu mult post, cu dark, electro și tot așa. Dar cum insistența și experimentatul permanent cică te învață, ei bine, odată cu remasterizarea EP-ului “Grijs Verlenden” și cu inserarea mai accentuată de elemente electronice, proiectul a ajuns, cumva, într-o zonă de confort. Așezarea asta muzicală le-a adus și apariția pe scene importante ca Gothic Pogo Festival, Young & Cold Festival sau Waveteef. Este o muzică cu o savoare aparte, iar dacă n-ai mai încercat până acum, cred că asta ar fi o introducere cat se poate de agreabilă.

Uniforma este un duo din București format în 2015 și de asemenea au la bază post-punk-ul pe care îl combină cu ceva new wave și cu alte chităreli șmechere și destul de apăsate. Sincer, nu-i știam pe băieți, dar mă bucur că am dat cu ocazia asta peste ei. E un sentiment plăcut, am mai zis-o, să mai ai parte de surprize d-astea venite din țara în care, involuntar, te naști și tu.

O să-i dau mai departe cu prezentările. Așadar, avem Algebra, nu materia de studiu că aia e nasoală, ci proiectul despre care știu chiar și mai puține decât cel anterior, dar asta poate și datorită faptului că au avut așa un du-te vino necontrolat prin peisajul muzical. Inconstanța asta poate avea în spatele ei o serie de motive care până la urmă nu ne privesc, ce-i important este faptul că se întorc după 7 ani și dacă nu ai ascultat nimic de la ei până acum, baga o ureche aici. Coven Clash este un proiect compus din Mircea Voloh și Andrei Constantinescu. Vin așa cu o combinație de genuri super curajoasă trecând prin garage, indie-rock, new-wave, punk, stone și lo-fi de te aruncă în pragul unei crize de curiozitate. O să vedem ce o să iasă din toată treaba asta, important e să ne vedem pe 2 Noiembrie în B52 din București.

[:]