[:ro]

Daniel Dorobanțu este forma umană a o mie și una de lumi. Thy Veils reprezintă experimentul său continuu în raport cu universul acesta în care, în mod întâmplător, ne găsim și noi. Și-mi pare, tot mai clar, că muzica Thy Veils este ruptă din acea lume a ideilor despre care tot vorbea Platon pe la începuturile lumii. Este concept. Iar, acolo, printre esențe, forma acestei taine, Thy Veils, este într-o transformare neîncetată și aproape de fiecare dată indefinită. Ei bine, de aici se naște “Neoradiant”.

(c) Georgiana Feidi

“Neoradiant” este, înainte de toate, un experiment. În fond, este modul în care Daniel Dorobanțu te invită să faci parte din una dintre lumile sale. Evenimentul, ce va avea loc pe 13 Octombrie și care poartă, mai cu seamă, chipul unei inițieri, își îndreaptă toată energia către participant. Mai precis, vorbim despre o producție ce implică tot soiul de instalații, ilustrații și transpuneri în care elementul principal vei fi Tu. Un film ce încearcă să surprindă în imagini ceea ce reprezintă Thy Veils în sunet. 

Must we know precisely when, and why, the floating worldview was knocked out of alignment? (“Neoradiant”)

Ca tot acest ritual să capete forme cât mai vaste, te vei lăsa absorbit de cele mai noi creații muzicale Thy Veils. Vei avea parte de piese de o altă manieră, o viziune, cumva, în schimbare, o reinterpretare a aceleași ființe, care este, până la urmă, Thy Veils. Alte nuanțe, aceeași lume. Iar acolo unde există schimbare se pot deschide planuri ce implică surpriza, așa că…

Exclusive “Neoradiant” Screenshots

The sky finds its own uses for things, making space for the spaceless kingdom of the world. Destiny is spelled out in a constellation, vibrating with a frequency whose name was crystal. (“Neoradiant”)

“Escape Venue”, locul ales pentru a se contura această nouă lume, este, în mare spus, o hală industrială. Ce loc se putea mai potrivit pentru acest fel de nou început? Un spațiu gol, gata să fie redecorat după chipul și asemănarea Artistului. Ți se pare că aduce a Geneză?! Așa cred și eu. Lumile noi, Universurile se nasc din nimic or în jurul acestei idei de nimic, de goliciune, de spațiu neexplorat. Doar în astfel de spații, ecourile capătă formă. Nu știu dacă intenția este de a se crea un ecou deosebit printre mase ci, mai cu seamă, un ecou lăuntric, care să-ți răsune în ființă și care să te facă să simți. Să simți în alte sfere, în alte forme. Căci tocmai lumea în care ne aflăm tinde să-și depășească forma, să rupă membrana pământeană și să exploreze Infinitul. Spațiul enorm ce așteaptă să fie cunoscut la granițele tot mai șubrede ale Terrei, ne face mai nerăbdători și avizi de a găsi Noul cu fiecare zi. Vrem să pătrundem dincolo. Dar până acolo, într-un soi de dincolo te poartă “Neoradiant”. Pentru mine, e oarecum simplu.

La un moment dat, într-o zi și într-un loc, vei fi “Neoradiant”. 

Cultartes este partener media al evenimentului.

Mai multe detalii despre live party, aici.

[:]
The following two tabs change content below.