Pretty Visitors: indie rock ieșean

Iașul s-a ales recent cu o nouă trupă muzicală denumită Pretty Visitors. Aceasta a adunat la un loc 5 tineri artiști care împărtățesc pasiuni și genuri muzicale comune, precum alternative-rock, punk, indie sau rock`n`roll. Începutul celor de la Pretty Visitors este unul promițător; luna decembrie ne va acorda șansa de a-i vedea cântând live în deschiderea mai multor spectacole din oraș. Datele și locațiile sunt încă secrete. Însă un interviu cu Alexandra, solista trupei, ne va da mai multe detalii din backstage.

Fiecare membru își sustrage ideile din alte genuri

Cultartes: Bună Alexandra. Pretty Visitors deci? Cine sunteți voi, oameni buni?

Pretty Visitors: Păi, să facem onorurile: Alexandra Pușcașu – vocals, Sergiu Flondor – drums, Vlad Minea – bass guitar, Codrin Constantin – lead guitar și Ștefanescu Stef – rythm guitar / backing vocals. Mai pe scurt, Pretty Visitors!

C: Cum v-a venit ideea să înființați trupa și când ați pornit propriu-zis proiectul?

P.V.: Ne-am întâlnit, am făcut un jamming împreună, ne-a plăcut și am propus să o facem pe un termen îndelungat. Practic, ne place cum sună, avem un sound compact, având în vedere că fiecare membru al trupei își „sustrage” ideile din diferite ramuri ale industriei muzicale.

C: De unde provine denumirea trupei?

P.V.: Nici noi nu știm de unde (râde)! Ideea e că am început totul de la un brainstorming foarte ciudat și obositor, cu niște nume foarte dubioase pe care le-am încercat. Însă, am ajuns într-un final la un consens. Având în vedere că avem ceva influențe din sound-ul celor de la Arctic Monkeys, ne-am inspirat din numele unei piese de-a lor – “Pretty Visitors”! Plus că are un iz de newcomers acest nume, iar Vlad, bass-istul nostru, cu dread-locks-urile sale, poate să confirme acest lucru (râde iarăși – inside joke)!

C: De ce 5 membri?

P.V.: Noi credem că 5 e un număr magic!

C: Ce genuri de muzica abordați?

P.V.: Mergem pe principiul “Avem di tăti”! Ei, nu chiar. E de fapt un sound amestecat de alternative-rock, presărat cu nițel indie, niște urme de punk și ceva rock’n’roll. La urma urmei, e un amalgam de sunete care se combină și e pe placul nostru, sperând în același timp ca și feedback-ul din partea publicului să fie la fel de mulțumitor.

„Nu mergem pe ideea de cover-band!”

C: Compuneți singuri melodiile sau faceti cover-uri?

P.V.: Normal, avem ceva piese și idei de piese noi, destul de multe, însă lucrăm la ele intens, ca sa le conferim un sound cât mai interesant și mai inovator. Avem și câteva cover-uri, dar nu vrem sa mergem pe ideea de a fi un cover-band. Avem idei bune și vrem să le împărtășim cu publicul.

C: Sunteți încă la început și aveți nevoie ca lumea să vă cunoască. Prin ce metode vă afirmați? Spectacole, cântări în pub-uri?

P.V.: Hmm, idei sunt multe! Pe lângă faptul că încercăm să apărem pe scena ieșeană cât mai des, apelăm la deschiderea trupelor ce ajung în Iași și concertează. Momentan, ofertele au venit din belșug și luna Decembrie pare promițătoare pentru noi; dar astea toate se pot găsi pe Pagina Oficială de Facebook.

C: Aveți în prezent sau în perioada imediat următoare vreun proiect ambițios? Contract cu vreo casă de discuri, album, lansare oficiala a trupei?

Pretty Visitors: Momentan nu ne pripim să ne aruncăm în treburi atât de serioase, deși nu ar fi exclusă o colaborare cu vreo casă de discuri. Dar, pentru moment, încercăm să ne îmbunătățim piesele și sound-ul, după care putem discuta despre multe altele. Cel puțin, piesele sunt un lucru esențial în formarea și evolutia acestei trupe, și daca apar oportunități pe parcursul ascensiunii, le vom lua în calcul cu seriozitate și placere, în acelasi timp.

„Ne place să ne gândim că suntem peste tot!”

C: Cum poate da lumea de voi?

P.V.: Ne place să gândim că suntem peste tot! În primul rând, pe Pagina noastră de Facebook. De asemenea, lumea ne poate găsi și live, la concertele noastre, în caz de vor să „mențină” legatura cu noi virtual, acolo găsind cele mai multe detalii legate de gig-urile noastre. Și, sperăm cât de curând, și pe posturile de radio de specialitate (lucrăm la câteva piese pentru studio).

C: Câteva cuvinte de încheiere?

P.V.: Wish us luck? Sperăm că Iașiul să fie mulțumit de ce încercăm să facem și nu numai, ci și întreaga țară. Suntem optimiști și încrezători în ceea ce facem, dar asta depinde și de restul lumii. Să fie într-un ceas bun și hear you soon! Toată considerația!

Interviu realizat pentru Cronicile lui Daniel

The following two tabs change content below.
alexandrescu.daniel0@gmail.com'
Romanian self-taught writer, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. He's been writing for almost a decade while doing shitty jobs for a living. He's agnostic, supports a censorship-free world, he reads way less than he wants and he enjoys feminist porn.

3 Replies to “Pretty Visitors: indie rock ieșean”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *