I’ll Get a Tattoo at TattooFest Iasi

Văd încă de pe-acum cum mi-ar sta cu un drac sau balaur cu treisprezece mii de capete pe tot spatele. Sau cu un șarpe pornindu-mi de undeva de la baza gâtului care coboară și mi se încolăcește pe brațul drept până la încheietură, unde pumnul ține în mod convenabil, loc de cap pentru dihanie. Adevărul e că nu știu ce-o să fie, dar de făcut îmi fac. Și dacă n-o să îmi fac, atunci o să mă las de scris. Challenge accepted!

TattooFest Iași devine deja tradiție în oraș, având loc anual de vreo 4 ani încoace și aflându-se deci anul acesta deja la a 5-a ediție. Toata treaba asta va dura 3 zile (între 15 și 18 Mai) și se va desfășura în Atriumul de la Palas Mall. În cele trei zile de festival al tatuajelor, 30 de artiști din toată lumea vor intra într-un fel de frenezie tribală, tatuând pe toți cei dornici să-și marcheze cumva corpul (sau cum mai bine zic organizatorii, „să-și scrie povestea pe piele și să rupă eticheta”) și se vor afla într-o competiție continuă cu ei înșiși și cu restul fraților lor tatuați.

Iată ce artiști ai tatuajelor veți avea ocazia să întâlniți în cadrul TattooFest Iași: Betties, Bob, Calin Dark, Tavipiercer , Calin, Castor, Chippi, Coni, Cosmin, Duby, Edy, Fabrice, Gix – Black , Kruger, Liviu, Madalin, Marina, Mario, Nana, Pick , Raul, Silva , Robby, Samira, Sergiu, Takiheitattoo, Tatuat.ro, Taviyoo, Vlad. Ediția de anul acesta revine cu Concursul de Șevalet pentru iubitorii de artă, o idee faină care constă într-un duel dintre arta unui pictor cu cea a unui tatuator. E o idee genială, care încearcă să promoveze arta în general, prin evidențierea eficacității artistului tatuator și descoperirea de noi oameni cu skill-uri în domeniu.

Gelu, Andu, Castor

Cei trei ieșeni care fac posibil acest festival sunt Andu, Gelu și Castor. Gelu Lăpușneanu, leader-ul trupei ieșene de metal GOD, este creierul întregii operațiuni, pentru că el a fost cel care a venit cu ideea și a și pus-o în practică prima dată. Acesta se face luntre și punte pentru a aduna artiștii într-un singur loc și are ultimul cuvânt în luarea deciziilor. Următorul este Castor (Constantin Lăpușneanu) de la CastorInk, artist cu notorietate, la rândul său un căutător de artiști. Andu este cea care scrie despre eveniment și-i face promovarea, comunicând în același timp cu participanții la festival.

Detalii despre eveniment aici.

Foto via TattooFest Iasi

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *