The Newest “Fine, It’s Pink” Single Gives You the Chills

Am ascultat azi noua melodie a trupei indie din Iași, Fine, It’s Pink. Când am făcut-o, în jur s-a făcut brusc răcoare și ceață, ca-n sosirea Dementorilor lui Rowling. Un cântec ca o tânguire de toamnă. O statuie nud, tocită, la marginea unei păduri veștede și pustii. O sirenă pierdută de cârdul ei și care sfârșeșete tragic sub o corabie lipsită de milă. O plajă de vară târzie, cu pescăruși țipând undeva în zare, acolo unde norii se despică în sute de bucăți și-și plâng durerea.

V-ați deprimat. Dar tot o să ascultați melodia Secret Island, pentru aceasta că este, în felul ei, o declarație de dragoste și un soi de jertfă adusă pe altarul frumuseții. Și îți frânge sufletul chiar dacă ești din întâmplare Scrooge sau Joffrey din Game of Thrones. Cele aproape 6 minute de ritm lent și sacadat m-au dus cu gândul mai mult automat la ritmul sinistru și extatic al grupului format din Josef van Wissem și Jim Jarmusch.

Fine It’s Pink este una dintre trupele noi din Iași care chiar are cu ce se mândri. După mai bine de un an de activitate, membrii au realizat până acum câteva proiecte foarte interesante, printre care un videoclip inspirat după „Luceafărul” lui Eminescu, urmat de o uluitoare sesiune live + clip, de jumătate de oră, frumos pus la punct, la Baia Turească, plus concerte cu răsunet în mai multe orașe din țară, unde au fost extrem de apreciați. Din trupa fac parte următorii membri: Ioana Lefter, Alexandru Barnea, Andrei Calin și Razvan Morosanu, tineri care recent au dat un interviu fain, cu emoții cu tot, celor de la eclectic.fm.

Ascultați Fine, Its Pink – Secret Island

Foto via Iustin Șurpănelu

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *