LeVant’s Music is a Synesthetic Trip

 

Cu un Jameson în dreapta și cu narghileaua cu aromă de citrice în stânga, așa am ascultat “Knock, Knock, Ginger“, proiect extatic pentru ureche, lansat recent de LeVant, marca George D. Stanciulescu.

Albumul psihedelic se deschide prin a ne îmbiba cu esențe orientale în căutarea unei identități pierdute în “globalizare” și o voce care invocă participarea tuturor simțurilor pentru a trăi muzica, “În țara lui n-ai cui”. Electro-pop contemporan, emulsia neconvențională de stiluri își arată mai departe influențele tehno-dance în piesa “Two hours ago” și chillout în “Vanilla dolls”.

Înainte de a comenta restul melodiilor, aș vrea să vă atrag atenția și asupra cover-ului, genial din punctul meu de vedere, privirea unei roșcate și un “namaste” invitându-ne la un tripping “stelar” în “cutia pandorei”, acest ultim element definind întregul album. Să-l asculți și să-i privești coperta, pierzându-te în vise, e asemănător cu a încerca să desfaci un cadou învelit în mai multe straturi, care mai de care mai atractiv cromatic, auditiv, mai fancy sau mai rebel, în orice caz neconvențional, așa cum ne place nouă pe acest blog.

M-a impresionat prin ludicul dintre note și “multiversul” de genuri adunat în piese. Aceste experimente sonore gâdilă plăcut timpanul și îți oferă o atmosferă demențială de meditație. “Rainbow caligrapher” ne colorează zâmbetul melancolic iar “Balanța” ne oferă o doză de luciditate, precipitând în intoxicația cu plăceri perisabile.

“Karma Phoenix”, piesa cu care se închide albumul, mult așteptatul cadou ascuns într-un ambalaj atât de atent ales, e o pledoarie către deschidere, către diversitate și non-conformism.

Lăsați-vă purtați de LeVant, “Knock, Knock, Ginger” vă va mângâia toate simțurile.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=UakTaJUAEOw?list=UU3dFAjsuRay_gJHPaqop2bQ]
The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *