Mobstr și Ironia Peretelui

Larger-Text

Mobstr este probabil unul dintre cei mai cunoscuți grafferi din lume. Este renumit pentru sarcasmul său și pentru modul inedit în care și-l face public. Când spun public, spun „în public”. Ironiile sale sunt pur și simplu vizibile sub formă de graffiti pe pereții clădirilor din Londra, acolo unde nu au fost distruse de către autoritățile britanice.

Arta urbană a lui Mobstr e non-conformistă nu numai prin prisma faptului că e ilegală, dar îți bate pur și simplu joc de cei care fac legea. Poate că nici nu e graffiti în adevăratul sens al cuvântului, pentru că nu expune imagini vizuale ieșite din comun, ci propune mai curând atenției mesaje cu subînțeles. Multe dintre lucrările sale spun lucrurilor pe nume, pun sub semnul întrebării anumite stări de fapt și scot în evidență ieșirea din sfera ochelarilor-de-cal.

Nu e doar artă, e manifest.

Dar, desigur, ați putea să spuneți pur și simplu că e doar un golan care mâzgălește pereții doar ca să iasă în evidență.  Mai jos aveți câteva dintre cele mai intereante opere ale lui Mobstr. 

 

Foto: mobstr.org

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

One Reply to “Mobstr și Ironia Peretelui”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *