[:ro]

După cum știți, Cultartes este despre neconvențional. Ei bine, poate vă întrebați de ce scriem despre un eveniment jazz. Deoarece, și ca să nu ne întindem prea mult cu vorba, la noi, jazz-ul este încă o muzică, un stil, de viață mai ales, perceput cumva “ciudat”, de un anume tip de oameni. Sau, mă înșel? 

Jazz Updates este o zbatere, dacă zic luptă ar suna cam barbar raportat la ideea în sine, a unor oameni care încearcă să promoveze și cumva să, hmm, sărbătorească jazz-ul. Mai exact, vorbim de o platformă care își propune promovarea unor proiecte inovative din zona jazz-ului contemporan, artiști și inițiative muzicale de avangardă. Dacă intri pe site-ul lor vei observa că există acolo o serie de artiști foarte cool care-și leagă numele de această treabă. O să mai vorbim despre și pe viitor, acum, zic să ne vedem de treaba cu care suntem aici de fapt.

Mike Parker’s Trio Theory este un proiect pornit în 2014 printr-un turneu maraton ce a constat în 27 de concerte, în 27 de nopți. Frumos, nu? Deci, mi se pare o chestie atât de șmecheră de a porni o idee, de-mi vine să mă sui pe pereți. Nu e ceva profund romantic în asta, ha?! Încă de pe atunci, oamenii ăștia au fost foarte bine primiți de presa de specialitate și de public, asta ca să nu mai punem premiile ce stau în spatele carierei lor. Faptul că au ales să ne viziteze și pe noi este un lucru care ar trebui, cumva, să ne onoreze, iar ca niște gazde bune cum ne place să ne lăudăm că suntem, ar fi frumos să-i onoram și noi cu prezența la eveniment. Ar cam da urât să nu fie așa, nu credeți?

De menționat că, Reflektor nu este singura locație pe care o vizitează artiștii în România, ei pregătind un întreg turneu ce trece prin Oradea, Baia Mare, Sfântu Gheorghe, Buzău, Miercurea Ciuc, Cluj Napoca și abia apoi Timișoara. Așadar, Jazz-ul se transformă într-un fel de turist special pentru țara noastră. E un lucru frumos care, dacă nu suntem pe fază, se strecoară pe lângă noi pe nesimțite, ca multe alte lucruri de altfel. Așa că, hai să ne oprim un moment din ce facem și să ascultăm niște muzică bună!

Mike Parker’s Trio Theory înseamnă:

Mike Parker (NewYork) – double bass
Frank Parker (Chicago) – drums
Sławek Pezda (Krakow) – tenor saxophone

Pe 19 Aprilie, de la ora 21.00, în Reflektor, da?

Mai multe informații puteți găsi pe pagina oficială a evenimentului și pe pagina Jazz Updates.

[:]