I watched a 72 min. trailer of a movie that’ll take a month to watch

Și ca să fie și mai senzațional, nici măcar nu este trailer, ci teaser (un fel de trailer al trailer-ului!). Este vorba despre proiectul filmografic numit „Ambiancé”, al suedezului Anders Weberg. Filmmaker-ul scandinav are în plan ca rezultatul final să reprezinte un fel de memoir movie (memorii transformate în film), iar dacă lucrurile vor merge conform planului regizorului, iată cum o să se desfășoare treaba:

  • în 2014 s-a lansat acest teaser de 72 de minute, cu scopul de a ne transpune pe toți în atmosfera filmului
  • în 2016 va fi lansat primul trailer oficial, care va dura 7 ore și 20 de minute
  • în 2018 va mai fi lansat un trailer, care de data asta va dura 72 de ore
  • în 2020 va avea loc lansarea filmului de 30 de zile (respectiv 720 de ore!)

Evident, regizorul suferă de-un fel de grandomanie, pentru că transformă ideea de film într-un proiect de-o amploare atât de uriașă încât va distruge filmul sub propria „măreție”. Pe lângă asta, e posibil să aibă ceva și cu fractalii. Vedeți și voi cât de minuțios lansează câte ceva o dată la doi ani. Plus că ce dracu-i cu atâția de 7 și de 2?

Trebuie să recunosc însă că premiera va fi destul de ca lumea. „Ambiancé” va fi proiectat o singură dată la adevărata sa durată, în sincron pe toate continentele, după care va fi distrus. Probabil va fi un gest mai mult simbolic, pentru că-i cam greu să faci ceva să dispară de tot când există Internet. Totuși, mișto ideea!

Ambiance

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *