Indian Fall – Neregăsire… și 666 de gânduri.

… și 666 de gânduri și cam tot atâtea stări îmi naște piesa asta nouă de la Indian Fall, cu tot cu clipul ei. Muzica și imaginea, fiindcă odată cu piesa a fost lansat și un clip, se împletesc foarte bine, într-un sentiment cumva poetic. Iar acolo unde specialiștii pot vedea rudimentarism, referitor la clip, eu văd un soi de romantism, nu d-ăla cu dulcegării, ci din acela care te trimite în vremi în care simțirea își descoperea gândul.

… și 666 de gânduri îmi întăresc presupoziția că black metalul e mai aproape de poezie, mai mult ca orice alt gen, mai pronunțat ca-n orice altă artă actuală. În această “Neregăsire”, Indian Fall regăsesc sufletul acestui gen, care tot mai mult se pierde în nuanțe fără fond. Poetic Black Metal, așa aș numi genul în care aș încadra piese ca aceasta, și o spun fără vreun interes să o dau în filosofii de baltă și filfizonii scriitoricești.

… și 666 de gânduri mă fac să cred că dacă trupa asta nu era din România, metaliștii boemi de pe plaiurile astea oistice, făceau gargară pe la ușa corturilor organizatorilor de concerte să-i cheme prin țară. Sunt doar gânduri. 

În Vest, de aici de unde scriu eu, vremea s-a răcit. Ploaia, cu norii ei cu tot, aduce în peisaj un fel de sentiment de regăsire a suflului, cumva pe un fundal de film noir. Poate și din acest motiv găsesc clipul unul mai mult decât potrivit. Poate că și anunțata venire a toamnei cu poezia ei, mă fac să mă regăsesc în tonurile acestei “Neregăsiri”. Sunt doar gânduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *