IEEB7 Istorii Fabricate. “Adevăr și ficțiune în istoria recentă”

Asociația Experimental Project anunță deschiderea celei de-a 7-a ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Experimentală (IEEB). Deschiderea va avea loc marți, 25 octombrie 2016 la Victoria Art Center (Calea Victoriei 12C, București) începând cu orele 19.00
Expoziția va fi deschisă în perioada  25 octombrie – 25 noiembrie 2016.

Artiști: Ana Adamović, Ana Hoffner, Cătălin Burcea, Christine Niehoff, Corina Ilea, Judith Saupper, Mihai Zgondoiu, Zsolt Azstalos.

IEEB7 se va concentra asupra istoriei noastre recente cu referințe locale și globale, construind un contra-spațiu pentru aînțelege / chestiona / dezvălui/ identifica / imagina modul în care istoria a fost sau este scrisă. Abordând relația dintre ficțiune și istoriografie Linda Hutcheon observă problema autorității sursei, noțiunile instabile de construcție, receptare, distribuție:ficțiunea și istoriografia sunt simultan uzate și abuzate, instalate și răsturnate, afirmate și negate.

Istoria orală și scrisă, dosarele istorice, arhivele pot fi create sau interpretate și manipulate. De la manualele școlare, difuzarea pe canale tv și tabloide, de la publicații academice la satire și WikiLeaks, la dosarele securității și la arhive, și nu în ultimul rând de la critica de artă la istoria și teoria artei, acest proiect își propune să chestioneze mecanismele de scriere și fabricare a istoriei și impactul lor asupra memoriei personale și colective.

IEEB7 va crea o platformă pentru producția de artă contemporană, prin folosirea tehnicilor și conceptelor de imprimare a imaginii cu scopul de a reflecta asupra (scrierii și povestirii) faptelor / adevărului și asupra dimensiunilor fictive ale istoriilor noastre recente.

Parteneri: Institutul Goethe, Forumul Cultural Austriac, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Victoria Art Center, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, AlertStudio,  Institutul de Istoria Artei “G. Oprescu” al Academiei Române, WASP/Working Art Space and Production, Asociația 4 Culture, Cărturești Carusel, Aiurart Spațiu de Artă Contemporană București, Atelier 030202.

The following two tabs change content below.
Bucharest-based artist. Psychedelic photographer, brain-scratching writer / poetess and priestess of the macabre.

Latest posts by Alexandra Crisbășan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *