IDENTITY CHECK, Spectacolul Care îți Dilatează Percepțiile

Pe 28 Septembrie 2014, începând cu ora 19:00, la Sala Studio a Universității de Arte „George Enescu” va avea loc spectacolul hipermodernist Identity Check. Conceptul aparținând tânărului regizor Florin Caracala și produs de FAPT a fost pentru prima oară pus în scenă în 2013 la ArtHouse. La scurt timp acest spațiu s-a închis, iar spectacolul a putut fi relansat abia pe 27 August 2014. „A fost foarte greu să găsesc un spațiu suitable pentru performance. Nici acum nu pot spune că am găsit, dar am luat decizia de a-l repune la Sala Studio de la UAGE pentru că acolo vreau să încep un proiect pe termen lung!”, a spus Florin.

Citește aici recenzia primei reprezentații Identity Check

Proiectul despre care vorbește regizorul va avea drept scop schimbarea percepției ieșenilor față de arta performativă contemporană și se află la stadiul de idee încă de acum 7 ani. Un prim pas în acest sens a și fost făcut. În urmă cu 3 luni a avut loc în oraș Perform Iași, un festival de artă teatrală și performativă al cărui director artistic / selecționer a fost nimeni altul decât Florin Caracala.

După premiera Identity Check din august 2014, spectacolul a mai avut loc și pe 7 Septembrie. Duminică ar fi deci a treia reprezentație de anul acesta. „Încerc în așa fel încât să se joace de două ori pe lună pentru următorul an!”, completează regizorul. Între timp, o parte din membrii primei trupe au plecat (Alexandru Rabulea, Alex Arnăutu/Vraciu’, Minodora Lungu, fiind înlocuiți cu alții (Andreea Spătaru, Arun Cotic, Dragoș Maftei).

Identity Check este un spectacol multimedia interactiv, care combină teatrul cu proiecțiile 3D, iluziile optice și efectele audio-video, având drept rezultat o detașare pentru câteva zeci de minute a publicului de realitatea cotidiană. Performance-ul exploatează variațiile dimensiunilor spațiu-timp pentru a determina audiența să-și pună întrebări despre lumea înconjurătoare, aflată în prezent la limita dintre real și virtual. Performance-ul a fost selectat recent pentru Maratonul Teatrului Independent (ediția a 4-a) care va avea loc la București în perioada 29 Septembrie – 5 Octombrie 2014.

Detalii găsiți pe pagina evenimentului

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *