“Hit”-uri Metal pe care le poți asculta anu’ ăsta la Rockstadt Extreme Fest

Denumirea asta de “hit” nu e chiar cea mai potrivită când te referi la metal, însă, aici, sensul cuvântului poate căpăta, și e de dorit asta, un soi de nostalgie. Indiferent cum o dai, nu poți să nu te gândești la Paradise Lost și să nu îți vină imediat în minte “True Belief” să zicem, o piesă ce te duce urgent cu gândul la “Icon” și la cam cât de tare a fost, este, albumul ăsta și pe care, foarte probabil, ți-ai rupt capul sau mai știu eu ce ți-ai rupt. Ideea e că, indiferent cât de brutal părem, sentimente de tot soiul, aduceri aminte, regrete că acum ai un job de căcat, tre’ să plătești fucking facturile și nu mai ești un adolescent rebel and shit, se înfiripă pe nesimțite și te fac un dude nostalgic as fuck în fața scenei, chiar dacă rămâi încruntat. Bun, nu o dăm în lacrimogene și d-astea, dar cred că mare parte dintre voi știu la ce mă refer. Nu, nu vreu să fac topuri, nu vreau să vorbesc despre genuri, influențe și alte căcaturi de “specialitate”, e vorba doar despre un feeling pe care consider că anumite piese l-au lăsat, l-au implantat, la vremea lor, în creierii unor metalheads.

Band-urile, ca formulă, ca abordare muzicală, s-au tot schimbat de-a lungul timpului, știm asta. Dar ținând cont că la această ediție de Rockstadt Extreme Fest, poate cu ceva mai multă “cremă” ca-n alte dăți, vorbim de o serie de nume ce au făcut istorie în domeniu, se infiltrează și the holy așteptări. Dacă tot a venit vorba de istorie, este evident că ceea ce devine istorie trebuie să capete suflet, însuflețire, ei bine, cam așa este și aici. Trupe precum Paradise Lost, că tot am pomenit de ei și mai ales cu un Nick Holmes în revenire de formă, Hypocrisy, Dimmu Borgir, de la care speri mai mult decât să câștigi la loterie să îți bage ceva “Mourning Palace” în vârf de munte, nu știu, Candlemass, Asphyx, Katatonia, Bloodbath, Accept, etc., băi, e dificil să zici că n-o să-ți facă mintea varză. Nu poți să nu recunoști că atunci când pleci la drum, cu gândul la un fest, să nu-ți spui, “poate bagă piesa aia frate; o ascultam când…”. Nu știu cât suntem noi, ca neam mă refer acum, de deschiși la nou, și e evident că o parte din proiectele ce își urcă istoria pe scenă încearcă să-și promoveze cele mai recente materiale, “maturitatea artistică” și ideile progresiste, dar tu stai și speri să-ți bage ceva pentru suflet, mda, cam ca la lăutari, dar e cumva altceva aici. E așteptarea care te macină, nu poți interacționa direct cu artistul, îi lași lui posibilitatea de-a te trimite în vremuri în care grijile erau legate de tricouri negre, bocanci și albume piratate date din mână-n mână. Ce vremuri, nu?! Cam despre asta e vorba… ah, da, ar mai fi și pielea aia de găină despre care am impresia că va fi singura piele purtată cum trebuie anul ăsta la Râșnov.

Să-i dăm cu niște muzici, zic:

Am băgat numai câteva exemple, evident că ele țin strict de gustul personal, însă, ar fi cumva să găsesc, la un moment dat, comentarii cu piese de genu’. Cheers!

Rockstadt Extreme Fest va avea loc în perioada 1 – 4 August la poalele cetății Râșnov. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a event-ului, dar și pe site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *