Fata-de-Hârtie se întoarce

970772_652396128122311_1086644306_n

Să împărțim artă pe stradă, nu? Până la sfârșitul lunii august (chiar 1 septembrie), toți artiștii wannabe din Iași (și nu numai) pot trimite echipei Papergirl orice tip de lucrare grafică (schițe, fotografii, manipulări foto sau benzi desenate) pentru a 4-a ediție a Papergirl Iași. Toate lucrările vor fi adunate într-o expoziție inedită, după care participanții le vor rula și le vor împărți pedalând cu bicicletele prin oraș.

Centrul de colectare al lucrărilor este Cafeneaua Acaju, iar regula general valabilă este ca operele să fie în format fizic, pe suport maleabil (hârtie, carton subțire, material textil), pentru a putea fi rulate. Pentru detalii contactați echipa.

Origini Papergirl. Proiectul artistic a fost inițiat în anul 2006, la Berlin, ca o reacție la o lege din 2005 care interzicea lipirea de afișe în spațiul public sau a spray-ului graffiti. Planul era ca evenimentul să fie unic, dar s-a tot repetat an de an până în 2010, când a trecut granițele Germaniei, formându-se inițiative asemănătoare la New York, Vancouver, Leeds, Istanbul, Chișinău, București și Iași.

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *