[:ro]

Despre “Transparent Earth” am mai vorbit noi, nu demult, în momentul în care piesa avea numai înfățișare muzicală. Nu o să mai zăbovim pe acest aspect, deci. Aici zace arta în ceea ce întreprind Thy Veils, anume, nu doar în compozițiile audio, ci în tot acest întreg sau mă rog, experiența e pe deplin reușită numai atunci când cuprinzi toată metafora audiovizuală. 

Ca o paranteză așa, nu cred că am văzut, în ultima vreme cel puțin, artist mai prins în vraja actului creativ ca Daniel Dorobanțu. Pe durata unei săptămâni, să zicem, sper să nu mă înșel, a aruncat în sânul lumii, nu mai puțin de trei creații vizuale. Toate sunt cuprinse de un soi de magie. Un aer unic, cumva desprins din povești despre aștri și zâne moderne, contemporane. O lume fantasmagorică ruptă dintr-un lumesc mâzgălit cu acurela rutinei și răului-gust. Mi-l și imaginez câteodată pe Daniel, ca pe un pustnic, desprins de cele lumești și murdare, prins într-o semi-lume, unde pune ființă într-o liniște ca de suflet. 

Aș vorbi și despre tehnici și lucrătura în sine, ca să zic așa, însă nu mă pricep, nu într-atât încât să dau detalii precise și mai știu eu ce subtilități stilistice și bla bla bla-uri. Nu știu și nici nu vreau, e suficient să mă pierd, de fiecare dată, în Universul ăsta, creat cu iscusință ca de demiurg, de cei care contribuie la săvârșirea artei Thy Veils. Puteți chiar susține că vorbesc prea mult și prea în van. Se poate, totul e valid. Nu poți, însă, să exprimi mereu în cuvinte ceea ce vezi cu niște ochi ce n-au nici culoare și nici formă. Ce știu, iar asta fiindcă mi s-a spus, este că acest nou clip este un soi de continuare la “In Brightness” fapt pe care l-am observat și eu când le-am vizionat pe amândouă. Totul are o legătură, este o curgere lină și clară la Thy Veils, care, în cursivitatea sa, pare să nu aibă vreodată sfârșit. Este ca o eternă reîntoarcere în Frumos. 

 

THY VEILS:

Daniel Dorobanțu – electronics, producție, video

Alira Mun – voce, versuri

Attila Lukinich – mixaj, masterizare

Starring: Andrada Sirca, Sarah Bleich, Alira Mun

[:]
The following two tabs change content below.