Cultartes@Dark Bombastic Evening 7, Ziua II

Relaxare. Îmi e clar că s-a simțit un aer mai degajat în jur, odihna de peste noapte sau, mă rog, de peste dimineață, se pare că a avut ocazia să pună ceva ordine în gânduri și gesturi. O atmosferă mult mai așezată față de ziua anterioară când totul părea într-o continuă mișcare browniană. Poate și peisajul muzical ce urma să se așeze între pereții de la RYMA a avut contribuția sa. Această a doua zi a avut un alt soi de greutate, o apăsare care se simțea când mai sentimentală, când mai sexy, când mai rece. Rece poate și din cauza ploii care a afectat oarecum mood-ul general pe care Fjord reușise să-l creeze cu un post-rock intens și dreamy pe undeva. Regret că am prins foarte puțin din Spurv, fugind de ploaie ca un laș. Lașii plătesc, dar trăiesc cu speranța că unele momente se vor întoarce în calea lor.

A trecut și ploaia au trecut și King Dude, nu fără să lase urme. Pentru prima oară în România, “our friend, our Dude, our King”, părea că e de-al locului. Umor, clasă, Transilvanian hunger și o sticlă de Jack. Nu știu dacă mai era nevoie de altceva pentru a te introduce în atmosfera Spiritual Front. Una pe un fundal cu rezonanțe vintage ruptă parcă de prin cartierele americane din anii războiului. 

Death in Rome au uns suflete. Se simțea în aer. Mulți metaliști care nu ai fi bănuit că știu versurile de la piese gen “Summertime sadness” erau prinși în vraja de cover-uri în note neofolk. Au mai fost ceva modificări de program, detalii minore de altfel, evident, văzute din fața scenei. Crippled Black Pheonix. O prestație de senzație. Atmosferă de concert mare. Oameni receptivi. Nu pot descrie mai mult sau mai bine și nici nu vreau. Apa trece, amintirile rămân.

Povestea continuă!

Photo credit: (c) Cultartes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *