What’s all ArtFest about?

Am vorbit deunăzi despre Ars Urbana, festival de cultură urbană. Azi e rândul festivalului de artă ArtFest, care, spre deosebire de primul enumerat, se află abia la cea de-a doua ediție, în schimb nu impune limite în ceea ce privește domeniile de exprimare artistică. De fapt, cele două festivaluri nu au nicio treabă unul cu celălalt. De aceea, ca să nu șterg eu introducerea, mai bine încercați să nu rețineți nimic din ce am scris până acum, sfătuindu-vă în schimb să luați aminte la ce spun în continuare.

ArtFest este un festival artistic organizat de către Interact Iași și Teatru Fix, care se va desfășura la Iași începând cu Ziua Muncii (1 Mai) și care va dura nu mai puțin de 4 zile. Organizatorii spun că festivalul e pentru toată lumea și că te scoate din rutină. Nu avem de ales decât să-i credem pe cuvânt.

Din programul activităților artistice diverse vor face parte serile de teatru și film, ateliere de poezie, improvizație și creație, nopți cu muzică din toate genurile și un concert al celor de la The Brad Pits. Plus un cross (care deși nu are treabă cu arta, tot de scoate „din rutină”) și lightpainting la care vreau neapărat să merg. Nu ca să văd cum se juca Picasso cu becul, dar mai mult să văd cum o să le umble oamenilor ochii după lumini, ca pisicilor după lasere. Întregul program al activităților îl găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

ArtFest este un festival anual organizat de către Interact Iași în parteneriat cu Interact Iași Copou, Interact Iași Curtea Domnească și Teatru Fix.

Foto via ArtFest

The following two tabs change content below.
alexandrescu.daniel0@gmail.com'
Romanian self-taught writer, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. He's been writing for almost a decade while doing shitty jobs for a living. He's agnostic, supports a censorship-free world, he reads way less than he wants and he enjoys feminist porn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *