Atelier22TM organizează The Session Room #24 – Pământ

Ei bine, știm cu toții vorba aia, din pământ suntem făcuți, în pământ ne întoarcem. Bun, științele ne spun altceva, tind să le cred pe cuvânt, însă despre altceva e vorba aici. În pământ pui ca apoi să culegi rod, despre rodul ce devenim e discuția. Pământul e locul de care ne legăm înțelesurile cele mai profunde, un punct din care începi să prinzi rădăcini, de care nu te desprinzi și la care te întorci atunci când ai nevoie de un soi de revigorare spirituală.

Pe 20 Iunie, în curte la Hostel Costel, acel loc simpatic din Timișoara, în care dacă mergi, asta ca o paranteză, simți cum încep să-ți crească rădăcinile despre care vorbeam mai sus, are loc un eveniment care mi-a atras atenția într-un mod aparte. Organizat de cei de la Atelier22TM, The Session Room este un soi de experiment prin care muzica, ideile cu tot cu oamenii din jurul lor, se întâlnesc în cele mai “indecente” ipostaze creative. Inovație sau nu, actul artistic se vrea a fi formă de întâlnire a publicului cu artistul.

Pământ este proiectul gândit de Mircea Ardeleanu Jr., o lume unde elemente inspirate de folclorul autentic românesc se întâlnesc cu altele de-o înfățișare aparent străină. Avem, să zicem, un peisaj cu tot felul de muzici venite ca de la oraș (Jazz, Afro, Balkan etc), aranjate, îmbrăcate ales, dar curioase să trăiască frumusețea statului de vorbă, evident, în note de tot felul și chei sol, pe prispa bunicilor. Ce poate născoci o seară de vară în care timpul și spațiul se suspendă, lăsând loc intuiției și graiului liber creativ, duce către o curiozitate aproape copilărească. E ca atunci când, “oamenii mari” stăteau de vorbă, cândva după masa de seară iar tu, ca un burete, absorbeai, odată cu parfumul pomilor înfloriți și duhoarea de tutun și tării fierte-n fundul curții, vorbele de duh. Există o poveste în spatele acestui proiect care provoacă și care inspiră, care te poartă prin locuri aparent uitate. Mă și gândeam acum, ce Dumnezeu mai sunt și amintirile astea, rămășițele aste de gând care ne urmăresc cam, să zicem, pe tot restul vieții? Ei bine, amintirile sunt de fapt pământul ăsta de sub unghii pe care-l purtăm cu noi peste tot în lumea asta și de care, oricât ne-am chinui să scăpam, a doua zi îl găsim tot acolo, sub unghii, fiindcă mâinile devin, în timp, rădăcinile cu care disperat încercăm să ne ancorăm în memorie.

Locurile sunt limitate la 130 de persoane. Suport artiști: 30 RON, toate încasările vor merge către artiști.
Biletele se găsesc în presale la Aethernativ și Hostel Cornel.

La fel ca celelate sesiuni TSR evenimentul va fi transmis, integral, prin livestreaming, pe pagina Atelier22TM.

Maria Hojda – voce
Madalin Luca – nai
Florin Gruia – vioara
Marcelle Poaty-Souami – clape
Fery Szekeres – tobe
Mircea Ardeleanu Jr. – bas, caval, bansuri, didgeridoo, voce
Mihai Neagoe – sunet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *