Street Delivery Iași, 2013

969301_251589318312366_2058581762_n

Street Delivery este un eveniment artistic care are loc anual începând din 2006. Început în capitală, 4 ani mai târziu s-a extins în Transilvania (la Timișoara), iar anul ăsta se va desfășura și-n Iași.

Cum cu ce se mănâncă Street Delivery? Păi printre altele, evenimentul se vrea a fi unul artistic, în special pe partea de arhitectură. Aducând arta în stradă, organizatorii evenimentului vor să transmită mesajul că strada este ceva mai mult decât un spațiu în care se înghesuie mașinile, se împiedică oamenii prin gropi sau locul în care se poate vedea cel mai bine lipsa acută de civilizație (ceea ce un soi de oximoron, pentru că strada în sine relevă existența civilizației!).

Prin artă, Street Delivery vrea să atragă atenția că strada e un „loc viu”, destinat comunității, un mediu care poate fi încărcat și expolatat (în sensul bun al cuvântului) din punct de vedere cultural.

Când și unde o să aibă loc? Street Delivery se va desfășura timp de 3 zile (14 – 15 – 16 Iunie), pe Strada Vasile Pogor (care va fi „închisă pentru mașini și deschisă oamenilor”).

The following two tabs change content below.
Romanian self-taught writer, based in Cyprus, interested in contemporary art, unconventional culture and gonzo journalism. Writing for almost a decade, he is agnostic, supports a censorship-free society and reads way less than he wants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *